Mijn dreumes

‘O jee’, zeg je. Je speen is van de bank gevallen. Je klimt op m’n schoot en wurmt je heerlijke handjes om mijn gezicht. Je voelt aan m’n wangen, kijkt me verliefd aan en geeft een lik aan mijn neus. Ik lach en noem je lief Dribbeltje. Je doet je armen omhoog en maakt hiermee kenbaar dat ik je moet kietelen. Terwijl ik je zachtjes kietel onder je armen schater je het uit van het lachen. Dat schateren geeft mij een heerlijk verliefd gevoel: ‘je bent zo leuk!’ zeg ik tegen haar.

Even later gaan we wandelen met de hond. Je probeert net als de hond ‘je poot’ op te tillen en hebt hier de grootste lol in. Langs het hondenuitlaatveld ga je op zoek naar alle drollen om deze vol trots aan mij te laten zien. Als vervolgens onze hond gaat poepen bekijk je dit met de grootste bewondering. Als we verder lopen besluit je dat je in elke voortuin even moet kijken. Je probeert alles uit: Kan er een hekje open of dicht? Zijn er steentjes die ik in mijn zak kan doen? Kan ik door de brievenbus gluren?, na dik een half uur te lopen in dezelfde straat komen we bij de speeltuin. Mama’s hulp heb je niet meer nodig, je wilt alles zelf doen. Nadat je alles hebt uitgeprobeerd lopen we naar huis. Eenmaal thuis aangekomen maakt mama een hele grote fout, ik heb je jas opgehangen aan de kapstok. Tja, dan moet je natuurlijk wel op de grond gaan liggen en huilen.

Als ik eenmaal begrijp dat je zelf je jas op had willen hangen word je rustig en maken we het goed. Mama haalt de jas van de kapstok zodat je hem zelf kan ophangen. Ik loop alvast naar de keuken en begin aan het avondeten. Het is al een tijdje verdacht stil, als ik in de gang gluur om te kijken wat er aan de hand is, zie ik dat je de wc deur open hebt gedaan en fanatiek de hele wc rol in stukjes aan het scheuren bent. Ik moet er om lachen en gun haar deze ontdekking. Ik ga verder aan het eten en als papa thuis komt gaan we alledrie aan tafel. Papa en mama aardig uitgeput en jij, jij hebt alle energie van de wereld. Lief dreumesje, ik hoop dat je deze nieuwsgierigheid blijft behouden, dat je pure vrolijkheid blijft delen met de rest van de wereld en dat je je hele leven zo gelukkig blijft !