Kampeerweekend 2022

Dit jaar organiseert Stichting MamaCafé Vlaardingen, Schiedam en Maassluis voor het eerst het Mom & Me kampeerkamp. Hét weekend voor moeders met (jonge) kinderen. Met de beste activiteiten voor de kleintjes, voor jezelf als ouders, met heerlijke hapjes, mooie natuur en vooral met veel gelijkgestemden om je heen. Er is veel ongedwongen samen tijd terwijl je ook gewoon lekker op jezelf kunt zijn.

We helpen elkaar met de meest uiteenlopende ouderschapsvragen, leren over de natuur, gezond eten, worden vies van het vele buiten zijn en maken gebruik van elkaars kennis. En soms liggen we gewoon even in het gras zonder zorgen.

Vrijdag 26 augustus

Vanaf 15.00 kunnen de moeders met hun kind(eren) de camping op waar je lekker op je gemakt je tent op kan zetten. Rond 17.00 moeten alle tenten opgezet zijn en starten we met een rondleiding en een kennismakingsspel. Daarna gaan we met elkaar aan tafel voor het avondeten.

Na het avondeten zitten we rondom het kampvuur en luisteren we naar verhalen. We mogen wat lekker op het vuur maken en sluiten gezamenlijk de eerste dag af. Vanaf 21.00 is er nog een programma voor de moeders die nog even verder willen genieten wanneer de kleintjes op bed liggen.

Zaterdag 27 augustus

Tussen 7.00 en 9.00 is er een heerlijk gezond ontbijtje te vinden in de keuken. Je kan heerlijk in de ochtendzon een plekje zoeken of in de keuken aan de grote tafel. We bespreken met elkaar hoe de nacht is gegaan en nemen het programma door. Van 10.00 tot 11.00 is er een workshop om de dag mee te beginnen.

Na de workshop maken we met een groepje kinderen een gezonde soep en smeren we broodjes. We lunchen aan de buitentafel, midden in de natuur. We ruimen met elkaar op en vertrekken daarna de natuur in. We gaan met elkaar wandelen, zo doen de kleinste kinderen in de kinderwagen of draagzak een middagdutje. Daar, op die bijzondere buitenplek worden we opgewacht en staat er ons een bijzonder middag te wachten.

Rond 17.00 nemen we met elkaar plaats aan de grote buitentafel om zelf pizza te bakken in de buitenoven. Op de tafel liggen gezonde dingen zoals paprika en tomaat.

‘s Avonds maken we bij het kampvuur verse popcorn en zingen we uit volle borst. Vanaf 21.00 is er nog een programma voor de moeders, wanneer de kinderen op bed liggen.

Zondag 28 augustus

De laatste dag is aangebroken. Tussen 7.00 en 9.00 is er een heerlijk gezond ontbijtje te vinden in de keuken. Je kan heerlijk in de ochtendzon een plekje zoeken of in de keuken aan de grote tafel. We bespreken met elkaar hoe de nacht is gegaan en nemen het programma door. Van 10.00 tot 11.00 is er een workshop om de dag mee te beginnen. Wat een fijne start van de dag!

Na de workshop maken we met een groepje kinderen een gezonde salade met broodjes. We lunchen aan de buitentafel, midden in de natuur. Daarna is het langzaam tijd om op te ruimen. De tenten worden opgeborgen en het kampeerweekend is ten einde. Om uiterlijk 15.30 moet het terrein helemaal leeg zijn.

Buitengoed Ta Fêta

Buitengoed Ta Fêta is een prachtige natuurcamping, we hebben plek voor 15 tenten en ongeveer 40 personen. Het is een historische boerderij uit 1695 met lindebomen, oude melkkelder, een boomgaard en een klein eilandje. Op het terrein bevinden zich verschillende fruitbomen, waaronder appels, peren, kersen, vijgen, abrikoos en notenbomen. Daarbij is het omringt door dieren zoals koeien, paarden en schapen. Op het terrein zelf kunnen de moeders met hun kinderen genieten van konijntjes, kippen en een huiskat.

JA HIER WIL IK BIJ ZIJN!