Het stokje wordt overdragen…

https://www.facebook.com/mamacafevld

Begin deze week deelden wij met jullie dat het MamaCafe sinds kort onderdeel is van Kinderpraktijk Bimbi. Voorheen viel het onder het bestuur van Wijzer in Opvang en Onderwijs Deze wijziging brengt vragen met zich mee en dat begrijpen wij maar al te goed. Daarom nemen we jullie graag mee in ons verhaal.

In 2016 kwam Kimberley Kornelisse via Jennifer Timmer, de oprichtster van het Mamacafe voor het eerst als moeder, met haar tweede kindje bij het Mamacafe. Zij was erg betrokken en in 2018 mocht zij de coördinatie voor het Mamacafe op zich nemen. Kimberley vertelt: “Dit heb ik met veel plezier en liefde gedaan. Bij het Mamacafe voelde ik me thuis en zijn er voor mij, net zoals voor andere mama’s, vriendschappen ontstaan. Bij het Mamacafé kon ik praten over opvoeding, (langdurig) borstvoeding, dragen, onrustige nachten en slaaptekort. Ik voelde mij niet alleen en doordat ik steun kreeg doormiddel van een luisterend oor en ervaringen van anderen leerde ik met een open blik naar de opvoeding van anderen te kijken. Zonder oordeel. Andere ouders doen ook maar wat, er is geen handleiding voor de perfecte opvoeding. Door samen met je partner er over te praten en ervaringen met anderen te delen voelde het alsof ik het moederschap niet alleen hoefde te dragen. Opvoeden, het ouderschap en de combinatie met mijn werk was pittig. En dat kon ik bij het Mamacafe hardop uitspreken. ” Kimberley heeft het Mamacafe ruim vier jaar met veel plezier mogen coördineren. Nu dat ook haar jongste kindje (van de 3) naar de basisschool gaat, voelt zij dat het tijd wordt om het stokje over te dragen aan een andere mama. Vol vertrouwen, met een open blik en toekomstdromen zal Chiara, eigenaresse van Kinderpraktijk Bimbi het Mamacafé overnemen. Chiara opende vijf jaar geleden als kindertherapeut haar eigen praktijk. Vanuit een holistische werkwijze ontvangt zij kinderen van nul tot twaalf jaar en hun ouders. Daarnaast geeft zij workshops en groepslessen. Haar praktijk is gevestigd in Vlaardingen en geeft veel mogelijkheden voor het Mamacafe. Al eerder mocht zij de mama’s met kindjes daar ontvangen en gaf zij workshops bij het Mamacafe. Voor sommigen zal zij daarom een bekend gezicht zijn. Chiara is al een tijdje betrokken: “Ik kom graag met mijn zoontje bij het Mamacafe en toen Kimberley mij vertelde dat ze iemand zocht om het stokje aan over te dragen was ik gelijk enthousiast. Het Mamacafe moest blijven bestaan, dat was voor ons beiden een belangrijk punt. Na velen gesprekken keken we uit naar een fijne overdracht. Wel met als uitgangspunt dat het Mamacafe de ontmoetingsplek zou blijven die het nu is. Iets wat ik zelf ook heel belangrijk vind. Wel kijk ik er naar uit het Mamacafe een frisse herstart te geven. Nadat we een periode van Coronamaatregelen hebben gehad, zijn we daar allemaal aan toe. Wanneer het weer kan trekken we ook weer de scholen in en zullen er weer workshops plaatsvinden. Dat concept van het Mamacafe is juist heel waardevol.”

Kimberley sluit af “ik wens Chiara heel veel succes. Mijn rol gaat volledig naar de achtergrond, maar op de een of andere manier zal ik nog wel betrokken blijven bij deze prachtige ontmoetingsplek. ”

Liefs, Kimberley & Chiara