OVER ONS

Het ouderschap kan soms eenzaam aanvoelen, terwijl het juist zo belangrijk is om te voelen dat je er niet alleen voor staat. In het dagelijks leven in onze eigen omgeving vinden we niet altijd andere ouders waar we gezamenlijke dingen mee delen. De behoefte van een ouder kan heel uiteenlopend zijn; een leeftijdsgenoot, dezelfde visie of bijvoorbeeld dezelfde (opvoed)vragen. We zijn niet gemaakt om ieder voor zich het wiel uit te vinden. We groeien juist als we kennis en ervaring delen.

En hoe mooi is het om vrouwen dan met elkaar te verbinden, zodat zij steun vinden bij elkaar? Dat ze mogen ervaren dat moeders nou eenmaal dealen met vragen, uitdagingen en ervaringen. Dat ze zich niet hoeven te schamen voor wat ze voelen er ervaren. Dat er een plek is waar moeders zich gewoon kwetsbaar kunnen opstellen, echte vriendinnen kunnen vinden en ervaringen kunnen delen. Een plek voor je verdriet, maar ook voor je blijdschap.

Dat is iets waar ons hart sneller van gaat kloppen..

Bij het MamaCafé verdient elk verhaal een kans om verteld en gedeeld te worden. Want het ouderschap is mooi, maar soms ook heel erg zwaar.

Ons team

Team MamaCafé bestaat uit een coördinator, planner en een aantal hele lieve gastvrouwen. Wij werken allemaal met veel plezier op vrijwillige basis.

Wekelijks zetten onze gastvrouwen zich in om moeders met kinderen te verwelkomen. Zij zijn het aanspreekpunt voor vragen. Zij zijn er voor jou! Ook brengen onze gastvrouwen diverse expertises met zich mee en kunnen zij meedenken over vragen over bijv. het dragen van je kindje, het geven van borstvoeding, opvoeding, keuze van een school of kinderopvang.

Lijkt het jou leuk je in te zetten als vrijwilliger van het Mamacafe? Kijk dan snel bij onze vacatures!

 


Patricia


Chiara


Daisy

LACTATIEKUNDIGE IBCLC

Eén keer per maand schuift er een lactatiekundige IBCLC aan bij het Mamacafe. De drie lactatiekundige Doortje, Naomi en Marieke, wisselen elkaar af. Ze kunnen al je vragen beantwoorden over borstvoeding. Een lactatiekundige is een expert op het gebied van borstvoeding en kolven. Je kan al je vragen stellen en ze kunnen meedenken en advies geven over borstvoeding en kolven en helpen bij het oplossen van borstvoedingsproblemen.