HET MAMACAFE

Het Mamacafé is de ontmoetingsplek voor (toekomstige) ouders, opa’s en oma’s om ervaringen uit te wisselen, ideeën op te doen en inspirerende workshops te volgen.

Wekelijks zijn er ontmoetingsochtenden, workshops en speelochtenden in Vlaardingen en Maassluis en streven wij er naar om in de toekomst ook weer in Schiedam onze deuren te openen.

 

Wil jij vriend worden van het Mamacafe en je logo van je bedrijf op onze website? Stuur ons dan een mail.

OVER ONS

Het Mamacafe is in 2015 ontstaan. Initiatiefneemster Jennifer Timmer.  Zij miste in Vlaardingen een plek waar ouders samen konden komen en eerlijke informatie kon vinden. Vanuit haar werk kenden zij diverse Mamacafe’s in andere steden. In 2015 werd het Mamacafe geopend in het Centrum voor Jeugd en Gezin in Vlaardingen. Al snel groeide het Mamacafe uit haar jasje en verhuisde zij naar de een bso ruimte op de Binnensingel en opende er een locatie in Schiedam.

In 2016 werd het Mamacafe een eigen Stichting en zijn zij verhuisd naar IKC van Kampen aan de Curacaolaan. In 2017 opende zij ook haar deuren in Maassluis in IKC het Startpunt.

 

Nu is het Mamacafe in de even weken in Vlaardingen op locatie IKC Jan Ligthart – Plein Emaus. Adres Plein Emaus 6.

 

In de oneven weken is het Mamacafe op IKC Startpunt in Maassluis. Adres Vincent v Goghlaan 4.

VISIE

Het Mamacafe is in 2015 ontstaan. Initiatiefneemster Jennifer Timmer.  Zij miste in Vlaardingen een plek waar ouders samen konden komen en eerlijke informatie kon vinden. Vanuit haar werk kenden zij diverse Mamacafe’s in andere steden. In 2015 werd het Mamacafe geopend in het Centrum voor Jeugd en Gezin in Vlaardingen. Al snel groeide het Mamacafe uit haar jasje en verhuisde zij naar de een bso ruimte op de Binnensingel en opende er een locatie in Schiedam.

In 2016 werd het Mamacafe een eigen Stichting en zijn zij verhuisd naar IKC van Kampen aan de Curacaolaan. In 2017 opende zij ook haar deuren in Maassluis in IKC het Startpunt.

PARTNERS

Zoekt u een cursus zwangerschapsyoga, wilt u weten waar alle gastouders zijn gevestigd, zoekt u een kinderkledingwinkel, consultatiebureau of andere instelling of ondernemer die te maken heeft met ouderschap dan kunt  u deze hier vinden.

Bent u ondernemer en wilt u met uw bedrijf vriend worden van het Mamacafe en op de sociale kaart vermeld worden? Stuur dan een mailtje naar:  hallo@mamacafes.nl

ONS TEAM

Het team van het Mamacafe bestaat uit een coördinator en enthousiaste vrijwilligers. Wekelijks zetten zij zich in als gastvrouw tijdens de ochtenden en zijn zij het aanspreekpunt voor vragen. Zij zijn er voor jou! Ook brengen zij diverse expertises met zich mee en kunnen zij inspelen op vragen over bijv. het dragen van je kindje, het geven van borstvoeding, opvoeding, keuze van een school of kinderopvang.

 

Lijkt het jou leuk je in te zetten als  vrijwilliger van het Mamacafe? Stuur ons dan een mailtje!

Kimberley Kornelisse

Mijn naam is Kimberley Kornelisse, moeder van 3 kindjes (Meis, Minck en Goos). Ik ben als coördinator wekelijks aanwezig bij de Mamacafe ochtenden. Ik stuur o.a. het team van vrijwilligers aan en met elkaar maken we de planning van activiteiten, workshops en onderwerpen om over te kletsen. Naast het coördineren van het Mamacafe ben ik werkzaam als pedagogisch beleidsmedewerker bij Wijzer in Opvang en Onderwijs. Ook heb ik een passie voor zwangerschap en geboorte. Wanneer mijn jongste in de peuterleeftijd zit wil ik weer een aantal keer per jaar in de rol van doula kruipen om vrouwen te begeleiden tijdens hun zwangerschap, bevalling en kraamperiode. Ik vind het Mamacafe een hele fijne plek om te ontmoeten, te delen en te spelen met je kindje(s). Het is een veilige, gezellige, warme omgeving. Ik ontmoet je graag tijdens een Mamacafe ochtend!

Laura Verwijs

Laura Verwijs

Ik ben Laura Verwijs, moeder van Isa (4 jaar) en Siem (2 jaar) en ik ben contactpersoon van Vereniging Borstvoeding Natuurlijk.
Borstvoeding is natuurlijk maar gaat niet altijd vanzelf. De vereniging Borstvoeding Natuurlijk (VBN) is er voor moeders die graag borstvoeding willen geven maar hier vragen over hebben, informatie over zoeken of een steuntje in de rug nodig hebben.
Ook geven we informatie aan andere geïnteresseerden zoals partners, familie of zorgverleners. Al onze contactpersonen zijn moeders die zelf borstvoeding hebben gegeven en daarnaast door de VBN zijn opgeleid. Onze contactpersonen kun je hier vinden.

Marijke Lodder

Marijke Lodder

Ik ben Marijke, woon samen met Richard, en hebben 2 zoontjes Nathan van 4 en Bryan van 1.

Naast moeder, heb ik ook een eigen bedrijf Marlo Consultancy, ik assisteer kleine ondernemers/ verenigingen/stichtingen met het identificeren van potentiële klanten/sponsoren. Daarnaast ben ik ook draagdoekconsulente. Één keer per maand is er bij Mamacafé Vlaardingen en Mamacafé Maassluis een draaginloopochtend. Op deze ochtend kun je vragen stellen, dragers en doeken uit proberen, of gewoon ervaringen delen met andere moeders.

Bij het Mamacafé ben ik coödinator, ik ben verantwoordelijk voor de planning, Social Media en PR.

Toia Muis

Toia Muis

Hoi, ik ben Toia, moeder van Siem 2 en een dochter Hannah, 10 maanden. Ik organiseer leuke sensorische knutselactiviteiten voor de kinderen tijdens de Mamacafe ochtenden. Ook werk ik bij Stichting Aanzet. Tot snel!

Patricia van der Slot.

Patricia van der Slot

Mijn naam is Patricia van der Slot, sinds juni 2016 actief als vrijwilligster bij het Mamacafé Vlaardingen, Maassluis en toen ook nog Schiedam. Ik vind het Mamacafé een geweldige plek om mama’s en ook papa’s met baby’s en peuters te ontmoeten. Als gastvrouw kan ik hier enorm mezelf zijn. Ik voel mij bevoorrecht dat ik voor deze mama’s en papa’s een luisterend oor kan bieden. Gezelligheid, respect voor elkaar en veiligheid staan hier hoog in het vaandel. Ik hoop nog lang deel uit te maken van dit fantastische team.

Cynthia van Lienden

Hoi, ik ben Cynthia en ben trotse moeder van Tristan & Revi. In het Mamacafé kan je mij af en toe tegenkomen als gastvrouw.

Jennifer

Jennifer Timmer

Hallo! Ik ben Jennifer, oprichtster en voorzitter van het Mamacafé. Toen ik moeder werd in mei 2014 wilde ik graag meer eerlijke informatie over het ouderschap en ook meer ouders ontmoeten. In januari 2015 opende we de deuren van het Mamacafé. In korte tijd zijn we gegroeid tot een mooie organisatie. En samen met een geweldig team zijn we dan ook in mei 2016 een officiële stichting geworden.

Naast het Mamacafé ben ik alleenstaande moeder van Fien, een ondeugende en vrolijke dame. Ook ben ik graag bezig met tuinieren, doe ik graag een drankje met vriendinnen en volg af en toe een yogalesje en bezoek een sauna.
Ik vind het prachtig om te zien dat er zoveel vriendschappen zijn ontstaan in het Mamacafé en ik hoop dan ook dat er nog veel meer mooie herinneringen gecreëerd zullen worden.

KOM EENS LANGS!

Wekelijks zijn er ontmoetingsochtenden, workshops en speelochtenden in Vlaardingen, Schiedam en Maassluis