Mamacafe Maassluis Nationale Buitenspeeldag bij IKC Startpunt

Deze ochtend zijn we bij IKC Startpunt. Vandaag is het Nationale Buitenspeeldag .  Buitenspelen is goed voor de ontwikkeling van de motoriek. Door te fietsen, voetballen, klimmen, hinkelen, rennen, touwtje springen, vallen en opstaan ontwikkelt het kind allerlei motorische vaardigheden en leert het hoe zich goed te bewegen. Hierdoor zal het ook minder snel vallen. Spelen op verschillende soorten ondergronden, stappen over boomstammen, risico’s inschatten. Heel belangrijk voor jonge kinderen. Ook leren kinderen tijdens buiten spelen om te gaan met de natuur en komen ze in verschillende sociale interacties terecht. Dus deze ochtend gaan we met z’n allen de natuurspeeltuin in!

We verzamelen tussen 9.30-10.00 uur in de groep bij IKC Startpunt. Om 10.00 uur gaan we met zijn allen naar de naastgelegen nieuwe natuurspeeltuin aan de Willem Marislaan (nog geen 2 minuten lopen).
Dus neem een picknickkleedje mee en smeer bij zonnig weer je kindje in met zonnebrand. Rond 11.00 uur lopen we gezamenlijk terug naar de locatie en ronden we de ochtend af.

De gastvrouwen leggen in de groep speelgoed klaar waar de kinderen mee mogen spelen. Tijdens het Mamacafe begeleid je zelf het spel en de interactie met andere kinderen. Zie je speelgoed in de kast? Vraag even of je er mee kan spelen. Rond 11.15 uur ruimen we met zijn allen op.

Koffie & thee is inbegrepen.

We zien je graag!

Datum

jun 08 2022
Verlopen!

Tijd

09:30 - 23:30

Kosten

$2.50

Locatie

IKC Startpunt
Vincent v Goghlaan 4 in Maassluis
Website
https://ikcpantarheistartpunt.nl/
QR code